Hersenletsel kan in de chronische fase een grote impact hebben op het dagelijks leven van patiënten. In deze podcast spreekt Maarten le Fevre van Deci Medical Partners met revalidatiearts en voorzitter van de landelijke werkgroep hersenletselrevalidatie Elbrich Jagersma en organisatorisch manager van het kennisnetwerk CVA Nederland Monique Bergsma over wat nu precies de reden is van deze grote impact en hoe de kwaliteit van leven van patiënten met chronisch hersenletsel verbeterd kan worden.
Chronisch Hersenletsel
Niet alleen zichtbare gevolgen zoals verlamming hebben een grote invloed op het dagelijks leven van patiënten met chronisch hersenletsel. Juist ook onzichtbare gevolgen zoals vermoeidheid of verandering van gedrag kunnen een grote invloed op het dagelijks leven van patiënten hebben. Tijdens deze chronische fase is het van belang dat de huisarts extra alert is omdat bijvoorbeeld mantelzorgers tijdens deze fase vaak overbelast zijn. In deze podcast gaat Elbrich Jagersma dieper in op dit onderwerp en komen ook onderwerpen zoals stemmingsproblematiek aan bod.
Netwerken
Een groot netwerk van zorgverleners met betrekking tot hersenletsel kan sterk bijdragen aan het beter organiseren van de zorg. Patiënten kunnen op deze manier naar de juiste specialisten worden doorverwezen. Leg de link is een project dat bijdraagt aan het vergoten van dit netwerk waarbij kennismakingssessies opgezet worden tussen huisartsen. Monique verteld in deze podcast waarom het belangrijk is dat huisartsen maar ook andere zorgverleners met elkaar in gesprek gaan en dat er intervisies plaatsvinden.
Beluister de hele podcastserie over hersenletsel!
Kijk voor meer informatie op de Hersenstichting
Reactie
Geen reacties!
U kunt de eerste opmerking plaatsen.
Plaats een opmerking