Natuurlijk gezond: waar haal je je magnesium uit?
Magnesium is een mineraal dat helpt bij belangrijke lichaamsprocessen, zoals de werking van zenuwen, het maken van DNA, omgaan met stress, het reguleren van bloedsuiker en bloeddruk, en het behouden van sterke botten. Hoewel de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium waarschijnlijk genoeg is om tekorten te voorkomen, denken sommige wetenschappers dat dit niet genoeg is voor de beste gezondheid en bescherming tegen ziektes zoals hartproblemen. Veel mensen krijgen niet genoeg magnesium binnen, deels omdat hun dieet weinig magnesiumrijke voeding en veel bewerkte etenswaren bevat. Te weinig magnesium kan de gezondheid schaden en het risico op langdurige ziekten vergroten. Gelukkig kun je magnesium kopen van Nutribites, maar er zijn ook veel voedingsmiddelen met veel magnesium, die passen bij verschillende soorten eetpatronen. Lees er hier meer over.
Groenten
Groenten zitten boordevol goede dingen voor ons lichaam, zoals vezels, vitamines en mineralen, zoals magnesium. Sommige groenten, zoals bladgroenten zoals boerenkool en spinazie, hebben extra veel magnesium, zelfs meer dan een derde van wat we elke dag nodig hebben in slechts één portie. Andere groenten zoals artisjokken, pompoen en erwten hebben ook veel magnesium en andere belangrijke stoffen. Onderzoek laat zien dat groenten ons gezond houden en het risico op ziektes zoals kanker en hartproblemen verminderen.
Fruit
Sommige vruchten, zoals gedroogde vijgen, bananen en avocado’s, zijn goede bronnen van magnesium. Vruchten zijn niet alleen rijk aan magnesium, maar ze bevatten ook vezels en vitamines en mineralen zoals foliumzuur, kalium en vitamine C. Avocado’s bevatten bijvoorbeeld veel magnesium, ongeveer 14% van wat we dagelijks nodig hebben in één avocado. Ze hebben veel goede voedingsstoffen en kunnen helpen bij gewichtsverlies en het verbeteren van de gezondheid van ons hart en onze hersenen.
Zaden
Zaden zijn echt heel gezond en hebben veel voordelen voor ons lichaam. Ze hebben belangrijke vezels en goede vetten, en ze zijn ook vol met mineralen zoals zink en magnesium die ons lichaam nodig heeft. Vooral hennepzaden zijn interessant omdat ze veel magnesium bevatten. Met drie eetlepels hennepzaden kun je al de helft van de magnesium krijgen die je elke dag nodig hebt. Deze kleine zaadjes hebben ook eiwitten en zink, wat je immuunsysteem sterker maakt.
Bonen en linzen
Bonen en linzen zijn heel goed voor ons omdat ze veel magnesium bevatten. Soorten zoals limabonen, zwarte bonen, witte bonen en linzen hebben extra veel van dit belangrijke stofje. Maar naast magnesium hebben bonen en linzen ook veel vezels en iets dat vitamine B foliumzuur heet. Foliumzuur is vooral tijdens de zwangerschap erg belangrijk, omdat het helpt bij de groei en ontwikkeling van de baby in de buik. Als je bijvoorbeeld een portie zwarte bonen eet, krijg je al 256 mg foliumzuur binnen, wat gelijk is aan 42% van wat je nodig hebt als je zwanger bent. Dus, een magnesium supplement kan handig zijn, maar het begint allemaal met een gezond dieet.
Reactie
Geen reacties!
U kunt de eerste opmerking plaatsen.
Plaats een opmerking